Det holdt hårdt, men den 22. juni droppede Sydafrika alle COVID-19 restriktioner, inkl. maskepåbud i butikker og ved indendørs arrangementer, da den forventede femte bølge helt udeblev. I dag har Sydafrika et af de laveste smittetal i verden, selvom vi lige har gennemgået vinterperioden på den sydlige halvkugle. Dermed kræves der ikke længere nogen form for sundheds dokumentation for indrejse. Vi ser frem til at betjene vore gæster i sommersæsonen med skræddersyede rejsearrangementer i ethvert budget og indhold - kontakt os på jensen@icon.co.za for et personligt oplæg med priser udspecificeret for alle ydelser på rejsen.

Luftfartsselskaberne har da også stået i kø for at optimere trafikken på både Johannesburg, Kapstaden og Durban, og som noget helt nyt har Lufthansa's datterselskab Eurowings etableret flyforbindelser fra Frankfurt A.M. til både Victoria Falls, Kruger Mpumalanga og Windhoek, som gør det endnu mere bekvemt at rejse fra Danmark direkte til de ønskede destinationer. FastJet har startet en ny non-stop rute mellem Victoria Falls og Kruger Mpumalanga, og vort lokale Airlink har direkte fly mellem Kapstaden/Johannesburg og Victoria Falls, og mellem Kruger Mpumalanga og Livingstone i Zambia, samt Vilanculos ved Mozambique kysten. Lad os sammensætte en flyrejse der sikrer mindst mulig spild af tid med unødvendige transitophold. Typisk bliver vi ofte udsat for at vore kunder har købt en billig billet på nettet til/fra Johannesburg, og dermed kan de ikke flyve direkte videre til en række destinationer, fordi bagagen først skal igennem tolden, og senere kommer der helt unødvendige udgifter til ekstra indenrigsfly, når gæster skal returnere til Johannesburg, hvor de i stedet kunne flyve hjem direkte fra Kapstaden.

En af vore andre partnere Federal Airlines tilbyder daglige flyvninger fra JNB OR Tambo International Airport direkte ind til diverse airstrips i Sabie Sands Private Game Reserve, så vore gæster får endnu mere bekvem adgang direkte til reservatets forskellige luksuslodges uden at skulle bruge tid på landevejstransport. Det relaterer især til de mange gæster som tager ophold på Idube Game Lodge****. Vi kan selvsagt også tilbyde charterfly fra enhver anden destination i Sydafrika.

Når man så er vel ankommet i Afrika, så er efterspørgslen på såkaldte "adventure" aktiviteter stigende. Vi startede for mange år siden med kanoture på Zambezi floden og gåture med løver, men i dag besøger mange af vore gæster Elephant Whispers ved Hazyview og nyder efterfølgende en lækker frokost på Summerfields Rose Retreat. Tryk på billedet herover for priser og afgangstider. Passer godt til de gæster som overnatter på Timamoon Lodge*****, Oliver's**** eller Forever Resort Blyde Canyon*** eller efter endt morgensafari.

Mange af de gæster som besøger Jensen Safaris Guesthouse i Pretoria drager på dagsture til Pilanesberg National Park eller Horseback Africa for en spændende dag på hesteryg og efterfølgende introduktion til en række spændende dyr, men som noget helt nyt kan vi nu også tilbyde e-biking - en aktivitet på eldrevne cykler i nærliggende Groenkloof Nature Reserve - et hanefjed fra gæstehuset. Tryk på billedet herover for priser.

Et besøg på Horseback Africa er en klar favorit for mange af vore gæster - især når man rejser som en familie og kan opleve det hele store eventyr på hesteryg - en aktivitet som er tilgængelig for enhver aldersgruppe og man behøver absolut ingen erfaring, da man har heste i alle sværhedsgrader. Tryk på billedet herover for priser.

Når vi sætter os til bords i spisestuen The Manor House på Jensen Safaris Guesthouse falder samtalen naturligt nok ofte på nogle af de mange trofæer som hænger i dette rum - hvert eneste af dem minder om mange timers rejse kloden rundt med fly, motorbåde, kanoer, hesteryg og til fods, men også om mange skridt travet i bjerge og uvejsomt terræn, mudder, slanger og safarimyrer, ekstreme temperatur og nedbør! Trofæjagt har hjulpet vildtbestande over hele verden, og da ikke mindst i Afrika, ved at sikre indtægter til biotopbevarelse og bekæmpelse af krybskytteri. Det seneste trofæ tilføjet spisestuen er den smukke bongo antilope fra Congo - se den spændende film fra jagten med pygmæer i regnskoven i Congo på dette link!

Tag på Safari Cruise ombord på The Zambezi Queen**** eller snup 4 kahytter og lej en privat husbåd Chobe Princesses*** for en helt unik vandbaseret safari oplevelse i deltaet i grænseområdet mellem Botswana og Namibia. Kan ideelt kombineres med nærliggende Victoria Falls. Klik på billedet for priser og afgangsdatoer.

Hængebanen til toppen af Taffelbjerget er lukket for dets årlige eftersyn indtil 28. august, men så starter også foråret i Sydafrika's moderby Kapstaden, og vi står klar med reservationer for hængebanen, sightseeing, vinsmagninger og for de mere eventyrlystne er der også hajdykning og snorkling med søløver! Kombiner opholdet ved Victoria & Alfred Waterfront*** med nogle dage i Kap-vinlandet på det skønne Eikendal Lodge****.

Er der knas i forholdet, eller skal det hele blot piftes lidt op - måske taler vi endda om en bryllupsrejse, så kan vi anbefale vore to ultimative luksusprodukter - luksustoget ROVOS RAIL "The Pride of Africa" (herover), hvor vi leverer eller afhenter gæster med vor Rolls-Royce Limousine Service og det hyper romantiske og eksklusive Timamoon Lodge***** (herunder) - vi garanterer næsten at det kan redde enhver ægteskabelig krise! Rovos Rail sektionen er nu opdateret med priser og afgangsdatoer indtil 31/12/2024 med masser af ruteændringer og tilføjelsen af helt nye afgange - se også filmen på Rovos Rail afdelingen om hvorledes toget har klaret sig igennem pandemien og de mange aflysninger.

Jagt er en integreret del af naturforvaltningen i Sydafrika og dets nabolande, og har været hovedårsagen til at vildtbestanden i denne del af Afrika er blevet mangedoblet i de seneste 50 år. Vort medlemsskab af "Custodians of Professional Hunting & Conservation South Africa" sikrer vore gæster en etisk jagtudøvelse og vi garanterer en optimal jagtoplevelse på områder med høj trofækvalitet og god forplejning og kammeratskab. Til slut sørger vi for at levere trofæerne i Danmark med prisgaranti på både fragt og fortoldning og følger trofæerne hele vejen til døren. Vi er også et af de få firmaer på det danske marked som afregner trofæafgifter i lokal valuta Rand. Tryk på billedet herover for at se resultater fra 2022 jagtsæsonen og kontakt os på jensen@icon.co.za for et tilbud for 2023.

Mange gæster ønsker at opleve en jagtsafari, men kan ikke afsætte mere end en eller højst to dage til formålet, og så er det ideelt at jage i det lidt mere åbne landskab et par timers kørsel fra Pretoria - lige på ruten over mod Krugerparken og Drakensbjergene. Vi står for forplejning, jagt og trofæbehandling i felten, men bor på en smukt beliggende fiskelodge, hvor familiemedlemmer med lethed kan overleve et par døgn og se på dyre- og fuglelivet og fiske ørreder i de fremragende fiskesøer på området. Fordelen er at man her også kan jage i sommer månederne oktober-marts og forvente gode jagtlige resultater. Klik på billedet herover for 2023 priser.

Vi har jaget på et område i det østlige Kapland igennem 35 år, og lige nu er det barnebarnet til den oprindelige ejer som driver jagten sammen med en meget tiltalende professionel jæger, og for første gang nogensinde tilbyder vi jagt i Sydafrika uden at vi personligt er med. Den lange afstand og de store omkostninger forbundet med landevejstransport til Port Elizabeth fordyrer jagten urimeligt meget, men trofæerne kommer stadigvæk med i vor årlige forsendelse og servicen er helt i top. Det gamle farmhus fra 1800-tallet er ombygget til en moderne jagtlodge med alle faciliteter og et femstjernet køkken. Tryk på billedet herover for priser for en 6-dages jagt.

I maj måned havde vi gæster på bøffeljagt i Zimbabwe, og snart følger endnu en krokodillejagt ved Lake Kariba, men også til andre dele af kloden sender vi jægere på besøg, og en dansk familie nedlagde under en rejse i det nordlige Australien ikke mindre end 7 vandbøfler plus det løse (se billeder på sektionen "seneste jagter". Vi arrangerer også fortsat jagt på rusa hjorte på Mauritius, som kombination til en luksus badeferie med familien, samt naturligvis USA og Argentina. Fælles for alle vore kontakter er en høj standard og god service med fokus på etisk jagtudøvelse og rettidig levering af trofæerne. Drop os en e-mail på jensen@icon.co.za hvis jagtdrømmene presser på og I ønsker at udforske den store verden på spændende jagteventyr.

Man skulle ikke tro det muligt, men dåseløver markedsføres og sælges fortsat til danske jægere af skruppelløse jagtrejsebureauer og de sydafrikanske løvefarmere som de samarbejder med. Senest har en fynbo aflivet en håndopdrættet tamløve - jæger vil jeg ikke kalde ham - trofæsamler er nok mere passende. På en jagtrejse solgt af det nystiftede bureau Afrika "Experten", som overtog det fallerede og berygtede Summit Tours, blev der nedlagt hele 4 løver af danske kunder - ejerparret Thomas og Benny Bülow fra Næstved har da også begge selv aflivet dåseløver på en løvefarm i Kalahari ørkenen. At man vælger en så odiøs aktivitet og bagefter putter løven i ens trofæudstilling er til at leve med, da de pågældende jo i realiteten kun lyver overfor sig selv og deres nærmeste, men utroligt at de vælger at lægge billeder op på sociale medier i fuld offentlighed og på den facon frivilligt gør sig selv til skamme. Tryk på billedet herover for mere info om baggrunden for dåseløver på det danske marked og se hvorledes et ledende dansk firma i jagtbranchen reagerede, da deres logo blev anvendt på billeder af dåseløver på Instagram, og hvad Nordisk Safari Klub og Fredericia Messecenter, som er arrangører af weekendens jagtmesse Nordic Outdoor, mener om det fortsatte samarbejde med dette firma.

Vi har nyligt sagt farvel til Marius, som var vor seneste voluntør i rækken af mere end 120 unge mennesker, som i firmaets eksistens har brugt et halvt år af deres liv hos os i Sydafrika. Vi minder om at friske gutter over 20 år er velkomne til at søge, men kravene er høje - Du skal være den unge mand som alle kan lide - intelligent, hårdtarbejdende og humoristisk med et godt praktisk håndelag, og være en rutineret og sikker chauffør - med andre ord svigermors drøm! Desuden er det vigtigt at man er ikke-ryger og ikke har alt for mange forpligtelser på hjemmefronten - drop os en e-mail med detaljeret CV og bilag på jensen@icon.co.za hvis det har interesse!

Vor YouTube kanal SafariJensen er fortsat velbesøgt og har forlængst passeret en million visninger, og hjemmesiden www.jensensafaris.com har fortsat hver dag omkring 300 unikke besøg og har nu haft 60 millioner klik siden starten. Vi forsøger løbende at opdatere priser og afgangsdatoer på alle aktiviteter.

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 149

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 150

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 147

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 148

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 145

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 146

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 143

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 144

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 141

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 142

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 139

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 140

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 137

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 138

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 135

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 136

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 133

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 134

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 131

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 132

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 129

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 130

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 127

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 128