At vi selv er med på alle jagtsafarierne har været et godt princip - især nogle uheldige erfaringer fra Uganda har skræmt os en del, men denne familie har vi arbejdet sammen med i 3 generationer, og de er enestående værter, har rigtig god engelsk humor (nedstammer fra de såkaldte 1820 settlers) og gør simpelthen alt for at gæsterne skal nyde både jagten og opholdet, og så har de et jagtområde så gudesmukt - med bjerglandskaber og savanna. Der er tale om en meget veletableret, og naturlig vildtbestand.

Selvom kuduerne i det østlige Kapland ikke når samme størrelse som Limpopo udgør de en fin sportslig jagt i det bjergrige terræn, og for samlere er det jo endda en ekstra underart.

Her har vi haft en succesfuld drivjagt i ananasplantagerne efter den lille blå dykkerantilope.

Her er der også mulighed for både at nedlægge bontebokken (tv) og dens mere almindelige fætter blisbukken.

Det østlige Kapland har en af de største bestande af den grå dykkerantilope og bjergrørbukken.

Også vandbukken kan jages i dette område, selvom denne her tog en hel hær for at bære ud af dalsænkningen!

VILDTARTER I DET ØSTLIGE KAPLAND

Det er ikke så mange førstegangsjægere der rejser til det østlige Kapland, for det er langt væk fra vor base, og arterne har mest interesse for dem der allerede har nedlagt de mere almindelige antilopearter. En stor attraktion er jagten på ørkenlos med hunde, men desuden er der stor interesse for de små sjældnere arter som blå dykkerantilope, gråbuk, oribi, klipspringer, og uldrørbuk (ikke afbilledet her), men det kan involvere ret meget kørsel at få dem alle samlet på en uges jagt, for der er langt mellem de forskellige biotoper, og jagten er forholdsvis svær. Det er ikke så kompliceret at få bontebok, buskbuk, nyala, impala, grå dykkerantilope og bjergrørbuk. En anden sjælden art er sumpantilopen, som har etableret sig særdeles godt i denne del af Sydafrika, selvom den oprindeligt er indført fra Zambia. Det er jagt for feinsmeckere, men også udfordrende jagt. Jagten på den blå dykkerantilope foregår med haglbøsse på drivjagt eller afstand, og gråbukken nedlægges undtagelsesvis med kunstigt lys om aftenen - der findes ganske enkelt ikke nogen anden metode.

ØRKENLOS
(caracal)
SUMPANTILOPE
(kafue lechwe)
BJERGRØRBUK
(mountain reedbuck)
     

BUSKBUK
(bushbuck)
ORIBI
(oribi)
BONTEBOK
(bontebuck - bontebok)
     
ZULULAND NYALA
(nyala)
KLIPPESPRINGER
(klipspringer)
GRÅBUK
(Cape grysbuck - grysbok)
   

GRÅ DYKKER ANTILOPE
(grey duiker)
BLÅ DYKKER ANTILOPE
(blue duiker)