Jensen Safaris fejrer i år vort 40 års jubilæumsår i Sydafrika, og vi har allerede haft fornøjelsen af et gensyn fra adskillige stamkunder, men heldigvis også mange nye ansigter. Selve konceptet med personlig rejseplanlægning har ikke ændret sig meget i de fire årtier, men indholdet adskiller sig væsentligt fra de rejser som vi lavede i firserne, hvor man ikke havde slet så mange grænseoverskridende "adventure aktiviteter"og overnatningsfaciliteterne oftest var lidt småkedelige turisthoteller. Vi har opsagt kontrakterne med de fleste store hotelkæder, og benytter i dag i langt højere grad små intime "boutique" type gæstehuse. Det har været vigtigt for os at følge med tiden, og udvikle nye koncepter i takt med kundebasens krav til individualisme. Det populære salg af såkaldte "frikadelle safarier" eller pakkerejser med alt-inklusive, lader vi vore kollegaer om - hos os er alle arrangementer skræddersyede til den enkeltes budget og ønsker. Det gør igen at vi tiltrækker interessante og intelligente kunder, som ønsker at købe en hel unik rejse.

Igennem hele 2020 sæsonen har vi et jubilæumstilbud i gæstehuset der inkluderer 7 dages ophold, og især mange golfere gør brug af sådanne langtidsophold for at spille de meget billige og særdeles gode klubbaner i Pretoria området. Da to af vore stamkunder forleden spillede Zwartkop Country Club banen i Pretoria, fik de en uventet bonus da de trådte ind i klubhuset for den traditionelle "Half-way House" og mødte den sydafrikanske golflegende Gary Player, som velvilligt stillede op til et foto. Den 84-årige Player regnes for at være en af verdens bedste golfspillere nogensinde. Igennem hans lange karrierre vandt han utallige internationale golfturneringer. Det er dog ikke første gang han underholder vore gæster - for år tilbage havde vi en golfgruppe fra Børsen som mødte ham på Sun City's "driving range" og da han spottede dem med en af sine egne køller, brugte han en time sammen med dem og gav dem en mængde nyttige staldtips - Gary Player er simpelthen golfverdenens største gentleman!

Der er masser af aktiviteter indenfor en times kørsel fra Pretoria. Lad os bestille et besøg på Premier diamant minen ved Cullinan, hvor der både er mulighed for et kort besøg over jorden, men også en fire timers gåtur i minegangene med en pensioneret minearbejder. Kan evt. kombineres med et besøg ved det nærliggende Horseback Africa for hestesafari i bushen mellem zebraer, gnuer og giraffer! Alle disse aktiviteter kan gennemføres som kør-selv ferier, hvor vi leverer en dansksproget GPS og detaljerede rejseplaner, eller vi kan supplere en chauffør/guide.

En anden interessant kombination er et besøg ved Sterkfontein drypstenshulerne og den såkaldte "Craddle of Humankind", hvor menneskeden i hvert fald i teorien hævdes at have sin vugge! Dette kan igen kombineres med frokost og rundtur på Lesedi Cultural Village - en fantastisk dagstur! Hvis denne tur lige skulle have et ekstra pift, så bestil en tur med luftballon over Magaliesbjergene - en ganske enestående oplevelse.

Soweto township lyder måske skræmmende for nogen, men millionbyen er blevet en stor turisattraktion og har ændret sig meget siden vore første besøg i begyndelsen af firserne. Vi laver guidede ture for dem som ikke ønsker at køre selv, men langt de fleste vælger vort tilbud om at samle en lokalguide op ved Apartheid Museet, og så lade denne person guide gæsterne rundt på en kør-selv oplevelse med stop ved Mandela's gamle bolig, skoler og børnehaver og mindesmærker, og sidst, men ikke mindst, indtage en frokost på den berømte "Wandies" Shebeen restaurant.

Fra vort gæstehus afgår også mange på rejser med luksustoget ROVOS RAIL "The Pride of Africa" mod Cape Town, Durban, Victoria Falls og sågar ugelange ekspeditioner til Swakopmund i Namibia og Dar es Salaam i Tanzania. Tryk på billedet herover for link til vor hjemmeside med priser og datoer. Transporten til stationen foregår naturligvis med vor RR Limousine Service, og mens den ældste Rolls-Royce blev importeret af en fiskeeksportør til Cape Town i 1958 fandt jeg nyligt ud at at vor Silver Cloud III fra 1963 i 1976 blev udloddet som førstepris i en berømt boksematch mellem de to sydafrikanske boksemestre Kallie Knoetze og Gerrie Coetzee, men vinderen foretrak dog en jaguar. Jeg ændrede bilens bemaling til sølv på tudor grå i 1986.

YouTube kanalen Safari-Jensen nærmer sig magiske 1 million visninger siden starten, og det bliver et stort øjeblik, når vi her i jubilæumsåret kan fejre at de mange film på kanalen har været vist en million gange! Lidt fascinerende og giver blod på tanden m.h.t. at producere nye film - næste jagtrejse går til regnskoven i Congo i maj måned, så hold øje med kanalen midt på året - eller endnu bedre - tegn et gratis abonnement!

At iagttage naturen og dyrelivet fra vandsiden er en helt speciel oplevelse, og mange af vore gæster har i denne højsæson nydt livet om bord på The Zambezi Queen**** eller en af de tre mindre husbåde Chobe Princesses. Klik på billedet herover for priser og afgangsdatoer i 2020/21.

Timamoon Lodge***** er et af verdens mest romantiske overnatningssteder, og den nye Secret Villa byder på en uhørt luksus og eksklusivitet til priser man stadigvæk kan betale. Spolér partneren med et ophold eller hold en rund fødselsdag eller anden mærkedag - utallige af vore gæster har nydt en del af deres bryllupsrejse på dette skønne sted. Kun en times kørsel fra Afrika's bedste safari oplevelser i Sabie Sands Private Game Reserve. Klik herover for priser.

Der skal ikke herske tvivl om at Idube Game Lodge**** stadigvæk er den helt suveræne destination for off-road BIG 5 safarier i Sabie Sands Private Game Reserve, men priserne er heller ikke helt billige, og for nogle har de to Tydon Camp været et godt og meget billigere alternativ gennem de sidste par år. Tydon Bush Camp*** har kun 4 telte og alle safarier foregår i Sabie Sands reservatet, men kun henvendt til voksne over 16 år, mens Tydon Safari Camp*** tilbyder safari oplevelser for hele familien, hvor halvdelen foregår i Sabie Sands og den anden halvdel i selve Kruger Nationalparken. Tryk på billedet herover for links til priser, og bemærk at for dem som ikke ønsker at køre selv, tilbyder de to lodges pakkeløsninger med afhentning fra Johannesburg eller indenrigslufthavne.

Også på jagtfronten er vi startet ud med vor 40 års jubilæums sæson - som sædvanligt blev alle trofæer fra 2019 sæsonen leveret i konserveret tilstand hos vore kunder i Danmark inden juleaften med prisgaranti på luftfragt, klarering og fortoldning. Det sætter mange af vore stamkunder stor pris på, og burde være ligeså vigtigt for dem som for første gang begiver sig ud på en jagtsafari, for her findes potentielt de største faldgruber. Som det fremgår af billedet herover har vi allerede nedlagt årets første store vortesvin - tryk på billedet for at se kvaliteten af nedlagte vortesvin i de seneste sæsoner, og tryk på billedet herunder for at følge starten af jagtsæsonen 2020, og husk at indhente tilbud på 2021 sæsonen snarest muligt.

Der findes næppe en bedre mulighed for at kombinere jagt og familieferie end et besøg på tropeøen Mauritius - jægere afhentes fra det tilvalgte strandhotel og leveres tilbage igen om aftenen efter en spændende pürsch på en af verdens smukkeste hjortevildtarter. Tryk på billedet herover for at se en film fra jagt på Mauritius og indhent et tilbud på 2020 sæsonen, som starter i juni måned og fortsætter frem til november.
Vi tilbyder ikke længere separate fuglejagter i Sydafrika, men dog i kombination med antilopevildt. Det gælder bl.a. i Karoo ørkenen, hvor vi i perioden maj-august laver drivjagt på springbukke kombineret med aftentræk på ænder og gæs. I Drakensbjergene kombinerer vi ligeledes pürschjagt med jagt på andefugle, og i nærheden af Pretoria vil det i maj/juni være muligt at kombinere antilopejagt med et par dages duetræk. Vi kan også klare at  få udstoppet evt. nedlagte fugle - således har vi nu i morgenmadsrummet installeret både et par nilgæs og et par sporegæs. Klik på billedet herover for priser.

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 145

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 144

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 143

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 142

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 141

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 140

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 139

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 138

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 136

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 135

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 134

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 133

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 132

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 131

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 130

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 129

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 128

Klik her for link til Jensen Safaris e-mail Club no. 127