Jagten på vandbøffel havde altid stået højt på min ønskeseddel, og i 2009 blev det virkelighed, da jeg sammen med en kammerat Jens og hans familie vendte næsen den lange vej mod Australien. Efter et ophold i Sydney og efterfølgende stop-over ved Ayers Rock havde vi nogle dages fantastisk jagt ved grænsen til Kakadu National Park - ikke langt fra byen Darwin, som er en slags hovedstad i Northern Territory.

Jagten på vandbøflerne foregår enten i sumpene eller i trægrænsen langs med sumpen. Det er ganske vådt mange steder, og når man pürscher oplever man et fugleliv der næsten er ubeskriveligt, og jævnlige møder med vildsvin, kænguruer og dingoer.

Trofæbehandlingen på stedet er virkelig god - ønsker man ikke at få sin bøffel udstoppet, så kan man regne med at modtage et skinnende hvidt kranie fra operatøren.

UNDER KONSTRUKTION!

UNDER KONSTRUKTION!

OBLONG PHOTO OF 2 BANTENG BULLS HERE

Banteng er en forvildet kvægart, som i deres oprindelsesland Java er yderst sjældne, men i Australien jages de på Coburg halvøen, hvortil gæster er nødt til at benytte charterfly, hvorefter selve jagtcampen nåes med firehjulstrækker. Bedste jagtperiode maj-september

I Australien har mange tamdyr forvildt sig ud i naturen, og der findes titusinder af kameler, vildheste og vilde kreaturer og svin, som lever helt naturligt og formerer sig i rivende hast. Hvorvidt dette har nogen større jagtlig værdi må være op til den enkelte at vurdere, men især svinene giver en ganske sjov jagt, og tænder på 20cm+ er ganske almindelige, så muligheden er til stede, selvom vi personligt anser jagten på vandbøflerne for at være den største attraktion i Australien.

Jens hyggede sig grisene, og jeg filmede og fotograferede. Vi så i hundredvis af dem på vore fem jagtdage, så der var god mulighed for at udvælge nogle fine orner.

Jagten i Australien kan også suppleres med en fisketur - bl.a. efter de eftertragtede ferskvandsfisk barramundi, som bliver kæmpestore i dette område, men der findes også talrige muligheder for saltvandsfiskeri.

 

Kontakt jensen@icon.co.za for bestilling og yderligere oplysninger

 

HUSK AT BESTILLE VOR NYE DVD "PÅ JAGT KLODEN RUNDT"
- se de første anmeldelser på dette link