Igen i 2018 er det lykkedes at færdiggøre samtlige trofæer nedlagt inden 1/9/18, så de kan fremsendes i færdig præpareret stand til vore kunder i Danmark inden juleaften - en præstation, som ikke matches af noget andet firma i branchen. Det skyldes dels at vi håndterer papirarbejdet effektivt, laver en fremragende råpræparering, og så naturligvis har en konservator der leverer en super service.

 

Trans African Taxidermists cc blev stiftet af Winston Harding Kretzschmar i 1948, og er i dag givetvis verdens største konservator forretning med ca. 50 ansatte. Hovedkvarteret er beliggende i Muldersdrift, kun en halv times kørsel fra Jensen Safaris Guesthouse i Pretoria. Vi sørger for fremragende råpræparering af trofæerne i felten, men til gengæld overlader vi den videre forarbejdning til Lorraine & Rodney Kretzschmar, firmaets ejerpar som igennem foreløbig 35 jagtsæsoner har sikret vore jagtgæster kvalitetspræget konservatorarbejde, og hurtig levering. Den dag i dag er det et familieforetagende med hustru og datter i eksportafdelingen, mens sønnen Adrian driver sit eget speditionsfirma Trackers International, som håndterer ikke blot effektiv eksport af trofæerne, men også importen fra en række afrikanske lande.

Rodney Kretzschmar

Lorraine Kretzschmar

Nicole Kretzschmar

Adrian Kretzschmar

 

Leveringen af trofæerne til konservatoren er inkluderet i vore jagtpriser, og det er råpræpareringen af trofæerne i felten også, men til gengæld er vore gæster forpligtede til netop at benytte Trans African Taxidermists cc, som er godt indarbejdet i vor specielle forsendelsesmåde, som først og fremmest er sat i stand for at sikre den billigst mulige hjemtransport af de færdigt udstoppede trofæer. Denne omkostning udregnes ved hjælp af et sindrigt point system, så den enkelte jæger ved nøjagtig hvad hans udgifter bliver. Se venligst skemaet herunder, hvor også priser på udstopning er oplyst.
 

Dersom tiden tillader det, tager vi ofte vore jægere med ud til konservatoren ved afleveringen af trofæerne, således at de personligt kan overbevise sig om arbejdets kvalitet, men også fordi det er et spændende udflugtsmål, og nogle meget farverige mennesker, som flere gange har været med os på udstillinger i Danmark.

Vi mener nemlig er jagten ikke slut før minderne hænger hjemme i jagtstuen, og derfor følger vi trofæerne lige fra det øjeblik vildtet er nedlagt ude i felten indtil det er afleveret i god stand til den oversøiske kunde. Denne del af safarien rummer potentielt mange ærgrelser og uforudsete udgifter, og det er os magtpåliggende at give vore gæster den bedst tænkelige service, også på denne sidste del af jagtrejsen.

 

Trans African Taxidermists cc blev stiftet af Winston Harding Kretzschmar i 1948, og er i dag givetvis verdens største konservator forretning med ca. 50 ansatte. Hovedkvarteret er beliggende i Muldersdrift, kun en halv times kørsel fra Jensen Safaris Guesthouse i Pretoria. Vi sørger for fremragende råpræparering af trofæerne i felten, men til gengæld overlader vi den videre forarbejdning til Lorraine & Rodney Kretzschmar, firmaets ejerpar som igennem 38 jagtsæsoner har sikret vore jagtgæster kvalitetspræget konservatorarbejde, og hurtig levering.

 

Da Ja Jens Kjær Knudsen og jeg hjembragte to helt nye vildtarter fra Abu Dhabi i de Forenede Arabisk Emirater, stod konservator Rodney Kretzschmar overfor en ny udfordring. Dem har han efterhånden haft nogle stykker af - hvalrossen var nok den mest bemærkelsesværdige, men denne gang planlagde vi tingene nøje, og gennemfotograferede både de levende gazeller, og under selve slagteprocessen, samt tog detaljerede mål og hele hoved/hals regionen, så konservatoren på baggrund af disse oplysninger kunne skabe en tro kopi af de originale dyr. Det lykkedes over alt forventning, og hagen var bl.a. også at vi ønskede ikke blot en hovedmontering, men to såkaldte "Wall pedestals" - altså en slags vægmontering, hvor man ser lidt mere af kroppen.

Selve modellen baseres på kraniet med horn monteret på en model af ler, og denne model tilpasses antilopens naturlige rejsning og nøjagtige mål. Muskler og detaljer modelleres minutiøst, og til slut saves en firkant af modellen, hvor hornene sidder, således at den færdige mannequin kan anvendes til de forskellige horn, som suppleres fra jagtterrænet.

Her er der gjort klart til snittet, og ligeledes forberedelser til delingen af modellen i 2 halvdele - dette er nødvendigt, når konservatoren skal lave den skabellon, som skal anvendes til at støbe den endelige mannequin - ellers ville man ikke kunne få støbningen, som laves af polyuritan, ud af formen. I nogle tilfælde kan de være nødvendigt at dele modellen i 3 eller flere afdelinger, ligesom man gør det ved fuldt monterede dyr. Undervejs har er der foretaget prøvemonteringer af skindet, således at man sikrer sig at modellen har de rigtige mål og passer til de nu garvede hovedskind.

På disse billedes ses hvorledes modellen nu er blevet splittet i to og hornene fjernet. Derefter males lermodellen med en speciel maling, som ikke finder til glasfiberen, og nu begynder konservatoren at lægge det ene glasfiberlag efter det andet ovenpå modellen.

Efter påføringen af 4-5 lag glasfiber er den rå model ved at være færdig, og kan nu tørres og forberedes til adskillelse i to dele.

Nu monteres der en bagplade på modellen, som samles med skruer hele vejen rundt, så plastic massen ikke kan undslippe. I bagbeklædningen er der et hul, og hvor man kan hælde kemikalierne ned i modellen og få udfyldt alle hulrum.

Kemikalierne til plastic massen blandes nu og hældes ned i formen gennem hullet i bagvæggen.

Forinden har formens indvendige side fået en gang bonevoks, så den nye mannequin ikke klæber sig fast til formen, men slipper unden problemer, når massen er størknet og formen deles.

De færdigt støbte mannequiner går nu til selve konservator værkstedet, hvor skindet syes på - under råpræpareringen i felten er der lagt et snit rundt om kroppen bag ved forbenene, og herefter hele vejen op i nakken, hvorefter snittet deles i et Y ud til begge hornbaserne. Derefter fjernes skindet forsigt, især omkring øjne og læber, og ørerne får vendt vrangen ud, således at de kan saltes indvendigt. Disse hovedskind bliver derefter tørret, og senere går de igennem en garveprocess, hvorefter de bliver blødgjort i en tromle. De kunstige øje er lavet af glas og produceret på en special fabrik i Tyskland, og de monteres nu på modellen sammen med skindet, og alt tilpasses på modellen.

Efter en ca. 3 ugers tørreperiode var trofæerne klar til den endelige sminkning, og resultatet var, som det fremgår af billederne, helt enestående. Fremtidige gæster til jagtområde vil have mulighed for at sende trofæerne til Sydafrika for konservering - alternativt kan Trans African Taxidermists cc supplere mannequiner til en rimelig pris, som gæsternes egen konservator kan anvende. Vi formidler gerne kontakten.

 

Den 26. marts, 2012 blev der igen holdt trofæudlevering i Glostrup - ledet med sikker hånd af Jens Kjær Knudsen (herunder tv) og 32 glade jægere modtog de trofæer som var nedlagt i perioden 30/04/11 - 10/10/11. Dem som har måttet vente længst har med andre ord haft 11 måneders leveringstid, mens de heldige som var med i slutningen af afleveringsperioden fik deres trofæer hjem kun godt 5 måneder efter at de var nedlagt.

Kære Holger og ( Benny).

 

Ved Bennys mellemkomst transporterede Harry Larsen mine trofæer til vestjylland da jeg selv var endda noget forhindret i at foretage turen til Glostrup i mandags.

 

Jeg er blevet glædelig overrasket over den prima behandling af trofæerne, samt er meget tilfreds med det arbejde der er udført hos Trans Afrikan Taxidermists, det er prima. Hvis I overhovedet bruget tid på noget sådant vil jeg meget gerne have at I roser dem på mine vegne.

 

Som I selv siger: En jagttur er ikke afsluttet før trofæerne er kommet hjem.

Derfor TAK for en rigtig god oplevelse i Syd Afrika.
 

De bedste hilsener.

Niels R. Moses.

UDLEVERING AF TROFÆER I DANMARK
Vi har gennem mange år sendt alle jagttrofæer til Danmark to gange om året med luftfragt. Denne konsolidering af mange kunder på samme tid har medført væsentlige besparelser for vore jagtgæster, og på samme tid nedbragt leveringstiden. Når man har nedlagt flotte trofæer, så er det ikke sjovt at skulle vente et år eller mere på det færdige resultat.

Senest udleverede vi kort før jul alle trofæer nedlagt i perioden 1/3/2010 - 01/09/2010, og dermed havde vi opfyldt vort løfte om at alle trofæer fra hovedsæsonen ville hænge hjemme i stuerne inden juleaften.

For første gang var trofæudleveringen samlet på Sjælland, hvilket herefter vil være normen. Derved opnår vi en effektivisering af opmålingen og dermed mindre arbejde for Jens Kjær Knudsen, som i årevis har varetaget fordelingen af trofæerne.

Vi havde tidligere tradition med at den officielle trofæopmåler for Nordisk Safari Klub Steen Breith og hans flittige kone Else var til stede under trofæ udleveringen, og dermed var der mange jægere der ikke blot kunne hjemtage deres udstoppede trofæer, men også et større antal guld- og sølvmedaljer.  Nu er trofæopmålingen heldigvis lagt ud til mange flere lokale opmålere, og det er en god ting, da der var lidt for mange giftemål mellem bestemt jagtrejsebureauer og opmålerne. Det skal dog tilføjes at trofæstørrelsen ikke altid bør være målestokken for om en jagtoplevelse har været god eller dårlig. Vi glæder os dog over at selektiv afskydning og vildtpleje gennem mange år rent konkret udmønter sig i bedre og bedre trofæer, og det kan vi jo kunnet få bekræftet gennem disse officielle opmålinger.  Vi topper af samme grund mange af listerne på Nordisk Safari Klub's rekordtabeller.

Herover ses tv Hans-Jørgen Rafn fra Læsø, som sammen med en rejsefælle er de eneste af vore Uganda kunder, som ikke fik nedlagt en bøffel under en 12-dages safari ved Lake Mburu. Det var vi meget berørte over, og tilbød ham og hans rejsekammerat en gratis 7-dages safari i den følgende sæson. Hans-Jørgen sagde ja tak, mens kammeraten valgte at blive sur, selvom han på første tur havde anskudt en kafferbøffel uden at skulle afregne den. H-J blev belønnet ikke blot med en bøffel kort efter starten på safarien, men fik også nedlagt endnu et par smukke trofæer - bl.a. den flotte East African impala på billedet. Øverst th ses thyboen Søren Agesen med en oryx antilope i rekordklasse, nedlagt på vort jagtområde ved Limpopo.

Gamle venskaber genopfriskes - her er det Palle Drescher fra Djursland, som jeg sidst så på klapjagt under min skyttetid på Wedellsborg, men han nåede også at blive kunde i Afrika og ses her tv sammen med endnu en thybo Orla Sloth Andersen, som også afhentede Uganda trofæer, og så havde vi også fået selskab af formanden for Dansk Land- og Strandjagt Finn Madsen, som havde fået lyst til at se hvad danske safarijægere bringer hjem fra det mørke kontinent. På billedet th ses tre elever fra Grindsted Landbrugsskole, som benyttede en studietur til at snuppe en lille minisafari efter blisbukke i Drakensbjergene. Det kom der 3 fine trofæer ud af.

Det blev en ganske selskabelig aften på Klaksholm, og tv er det en gammel genganger Jens Peter Jensen fra Holstebroegnen, som med garanti får underholdt med et par gode jagthistorier. Han tog det pænt at speditøren havde glemt hans trofæer i Kastrup, og måtte vente endnu et par dage før vi fik sendt dem af sted til Vestjylland. Omgivelserne fejlede bestemt ikke  noget - ægteparret Breith har skabt dejlige rammer for deres hovedkvarter, med en imponerende trofæsamling som vakte stor beundring hos de fremmødte kunder.

Efter en smuttur på jagt i Ungarn var det sjællændernes tur til at få udleveret deres trofæer, og spændingen var stor da de mange kasser blev skilt ad og alle de smukke trofæer kom til syne. Igen var det lykkedes konservatoren ikke blot at pakke økonomisk, men også så stabilt, at der praktisk taget ikke var en eneste skade på de udstoppede hoveder. Trofæerne fra flere kunder pakkes sammen, men alt er mærket med det løbenummer, som følger hvert eneste trofæ fra ankomsten til Trans African Taxidermists cc til afleveringen til kunden i Danmark.

Denne gang var det Steen Nielsen i Karlslunde, som er bestyrelsesmedlem i Nordisk Safari Klub, som velvilligt havde lagt lokaler til udlevering og opmåling. Ham skylder vi en stor tak, især fordi vi slæbte en hel snedrive ind i hans hus. På billedet tv ses Jens Glud, som har gennemført tæt ved en halv snes safarier i Uganda. Han fik opmålt den enorme Uganda kob, som var den første nedlagt af en dansk jæger i 40 år. Den skød vi sammen med Lake Albert på grænsen til Congo i 2009. På billedet i midten ses igen Sten og Else Breith i gang med opmålingen af en sort springbuk i rekordklasse, og th er det en dygtig kvindelig jæger Mette Stenstrup fra København, som bistås af formanden for Nordisk Safari Klub Jens Kjær Knudsen ved opmålingen af endnu en rekordstor impala fra Uganda. Uden Jens's fantastiske hjælp ville disse samlede forsendelser slet ikke kunne gennemføres, men han brænder for jagt og safari 24 timer i døgnet, og bedre mand finder vi ikke til den tjans!

Endnu en stolt jæger klar til at putte en flot hovedmonteret impala ind i den snedklædte bil, og th undrer fruen sig vist over om der virkelig er plads til flere vilddyr i den bilen, og måske også hjemme i jagtstuen!

HURTIG LEVERING AF JAGTTROFÆER

Trofæbehandlingen og hjemtransporten er et element som der sjældent ofres mange linjer på i de flotte jagtkataloger, men netop denne del kan indeholde mange ubehagelige overraskelser. Mange konservatorer leverer notorisk dårlig kvalitet, mens andre sløser i årevis med forsendelsen, eller forsinkes, fordi operatører ikke supplerer de nødvendige formularer for eksport. Vi har samarbejdet med Trans African Taxidermists cc i over 35 år, og følger nu tredje generation i det gamle konservatorfirma, og netop derfor kan vi levere trofæerne med garanti for både leveringsdato og pris på luftfragt, told og klarering. Vi sender ca. 3 tons trofæer til Danmark hvert år, og vi har opfundet et slags pointsystem, som giver en retfærdig fordeling af fragtudgift og fortoldning. For 2016 sæsonen udgør denne udgift DKK 400 per point + en standard udgift på DKK 400 per kunde til veterinær tilladelser for eksport. Se på listen herunder hvad de enkelte dyrearter koster for udstopning og forsendelse. Konservatoren vil efter modtagelsen af ordrerne opkræve et depositum på 50 pct. af konservator regningen.

VILDTART

SKAL
MONTERING

FRAGT/TOLD
MOMS

POINT

HOVED
MONTERING

FRAGT/TOLD
MOMS

POINT

Almindelig rørbuk
(common reedbuck)

EURO

110

DKK

800

2

EURO

530

DKK

1.200

3

Bjergrørbuk
(mountain reedbuck)

EURO

80

DKK

400

1

EURO

400

DKK

800

2

Blisbuk (blesbuck)

EURO

110

DKK

800

2

EURO

410

DKK

1.200

3

Blå dykkerantilope
(blue duiker)

EURO

100

DKK

400

1

EURO

400

DKK

400

1

Bøffel (Cape buffalo)

EURO

320

DKK

1.600

4

EURO

1015

DKK

4.000

10

Buskbuk (bushbuck)

EURO

125

DKK

800

2

EURO

455

DKK

1.200

3

Cape gråbuk
(Cape grysbuck)

EURO

110

DKK

800

2

EURO

400

DKK

1.200

3

Duiker, grå/rød
(duiker grey/red)

EURO

100

DKK

400

1

EURO

400

DKK

800

2

Eland

EURO

320

DKK

1.200

3

EURO

1015

DKK

4.000

10

Gnu hvidhalet/stribet
(black/blue wilderbeest)

EURO

185

DKK

1.200

3

EURO

585

DKK

2.000

5

Impala

EURO

125

DKK

800

2

EURO

410

DKK

1.200

3

Klipspringer

EURO

70

DKK

400

1

EURO

400

DKK

800

2

Kudu

EURO

210

DKK

1.600

4

EURO

715

DKK

2.400

6

Nyala

EURO

165

DKK

1.200

3

EURO

585

DKK

1.600

4

Oribi

EURO

70

DKK

400

1

EURO

400

DKK

800

2

Oryx (gemsbuck

EURO

165

DKK

800

2

EURO

590

DKK

2.000

5

Rød ko-antilope
(red hartebeest)

EURO

165

DKK

800

2

EURO

455

DKK

1.600

4

Sableantilope (sable)

EURO

210

DKK

1.200

3

EURO

715

DKK

2.400

6

Springbuk

EURO

110

DKK

400

1

EURO

410

DKK

1.200

3

Stenbuk (steinbuck)

EURO

100

DKK

400

1

EURO

400

DKK

800

2

Brun ko-antilope
(tsesseby)

EURO

165

DKK

800

2

EURO

585

DKK

1.600

4

Sumpantilope
(lechwe)

EURO

165

DKK

1.200

3

EURO

455

DKK

2.000

5

Vandbuk (waterbuck)

EURO

210

DKK

1.200

3

EURO

715

DKK

2.000

5

Vortesvin (warthog)

EURO

245

DKK

400

2

EURO

505

DKK

1.200

3

Zebra

EURO

-

DKK

-

-

EURO

715

DKK

1.600

4

GARVEDE SKIND

Impala/springbuk etc.

EURO

55

DKK

400

1

 

Zebra uden filt

EURO

145

DKK

800

2

 

Zebra med filt

EURO

210

DKK

800

2

 

HELMONTERING (hele dyret udstoppet og monteret på sokkel)

Impala/springbuk etc.

EURO

1.345

DKK

4.000

10

 

Stenbuk/duiker etc.

EURO

770

DKK

1.600

4

 

Los

EURO

795

DKK

2.000

5

 

Nyala

EURO

2.730

DKK

6.000

15

 

VÆG-PEDESTAL MONTERING - eksempler

Impala

EURO

410

DKK

1.200

3

+ 15 % - ca. tillæg for denne montering

Springbuk

EURO

400

DKK

1.200

3

+ 15 % - ca. tillæg for denne montering

Zebra

EURO

715

DKK

1.600

4

+ 15 % - ca. tillæg for denne montering

MONTERING AF TÆNDER PÅ PLADE

Flodhest

EURO

630

DKK

800

2

Tænder monteret opretstående.

Vortesvin

EURO

125

DKK

400

1

Tænder monteret på plade

Desuden opkræves et tillæg for pakning/eksport tilladelser (varierer efter indhold)
For hver ordre opkræves et "Veterinary Inspection Fee" på kr. 400

Udstopningspriser afregnes i EURO p.g.a. det faktum at de fleste materialer importeres i fremmed valuta og derved undgås skiftende prislister ved kursudsving.

Hvorledes skal trofæet udstoppes?

Det er en god ide på forhånd at kigge på pladsforhold og layout af trofærummet, således at man kan få trofæerne konserveret på en sådan facon at det tager sig godt ud, når minderne skal op at hænge på væggen. Derfor har vi herunder vist forskellige udgaver, og hvilket koder vi anvender for aflevering af trofæerne til konservatoren.

SHOULDER MOUNT

PEDESTAL WALL MOUNT

SH/MT SL/L

SH/MT SL/R

WP/MT SL/L

MP/MT SL/R

Den mest almindelige form for hovedmontering er den såkaldte skuldermontering med en anelse drejning til højere eller venstre. Den tager sig godt up på næsten alle vildtarter, og er den vi oftest anbefaler.

Denne her form for hovedmontering er på det seneste blevet moderne, og kan skabe lidt variation i trofærummet, men pga det ekstra arbejde, koster denne form for udstopning ca. 15 pct. ekstra.

SHOULDER MOUNT

PEDESTAL MOUNT

SH/MT SNEAK

P/MT SL/L

P/MT SL/R

Denne her montering egner sig godt til jagtstuer med lidt lavt til loftet, hvor vægplads er et problem. Det er tilmed en naturlig stilling for arter som kudu, nyala, buskbuk og bongo, og har man ikke lige plads til en kudutyr med fuld rejsning, så er dette her et godt kompromis.

For jægere med håbløst lidt vægplads er der denne helt nye form for skuldermontering, hvor trofæet kan placeres på et bord eller direkte på gulvet, og stadigvæk tage sig godt ud. Også på denne type montering er der et tillæg på min. 15 pct. afhængig af type sokkel anvendt.

CUSTOM MOUNT

SHOULDER MOUNT

SABLE FIGHTING HYENA

SH/MT SHARP L

SH/MT SHARP R

Trans African Taxidermists cc producerer panoramaer og fuldmonteringer tilpasset individuelle ønsker. Det er faktisk kun pladsforhold og god smag der her sætter grænser!

Visse arter som oryx antilope (gemsbuck) og sabelantilope har så lange horn, at det kan være en god idé at dreje hovedet skarpt, så trofæet præsenterer smukt, og man samtidigt opnår at få hornene fri fra væggen.

FULL MOUNT WALL

FULL MOUNT FLOOR

FULL MT WALL S/L

FULL MT FLOOR SHARP/L

Denne leopard er et eksempel på hvorledes man kan få udstoppet hele dyr til vægophæng. Det benyttes ofte ved små og mellemstore rovdyr som især ørkenlos og leopard, og tager sig smukt ud. Man kan få dyrene anbragt i næsten enhver tænkelig position - f.eks. liggende, siddende eller stående.

Det er de færreste skandinaviske kunder der får de helt store vildtarter udstoppet i hel tilstand, men det er mere almindeligt med f.eks. nyala og de mindre antilopearter som stenbuk, dykkerantiloper, sjakaler og de små kattedyr. Her er et eksempel på en fuldmontering, som står på gulvet.

Der satses hvert år på at trofæer nedlagt i Sydafrika mellem 1/1 og 1/9 ankommer til Danmark inden jul. Det er spændte jægere som modtager trofæerne i Danmark, hvor udleveringen i reglen sker fra et egnet lokale i Københavns området.

Mester konservator Rodney Kretzschmar ved en leopardmodel - han har håndlavet hver eneste model på konservator værkstedet. En god part af produktionen kommer fra Jensen Safaris gæster, som gør at vi får en helt usædvanlig god service m.h.t. leveringstid og betalingsbetingelser. Alle andre kunder betaler 50 pct. depositum umiddelbart efter leveringen, før arbejdet påbegyndes, . Alle konservator omkostninger afregnes direkte til Trans African Taxidermists cc, mens standard gebyret for forsendelse, told og moms afregnes direkte til os.