Dette er afdelingen, hvor interesserede ofte vil kunne se fotos fra de seneste jagtsafarier samme aften som personalet returnerer fra bushen. Dermed gives også et godt billede af hvad der kan forventes af en jagtsafari hos Jensen Safaris, især m.h.t. til trofækvalitet og antal stykker vildt nedlagt på det opgivne antal jagtdage.

Den forløbne uge blev igen tilbragt ved Limpopo, og det blev en særdeles aktiv uge med et dygtigt jægerpar, som nedlagde en masse forskelligt vildt, bl.a. dette gamle vortesvin. Ornen blev nedlagt på anstand efter halvanden time, han var da svin nr. 6 som lagde et smut forbi vandhullet. Han er faktisk et typisk eksemplar, med en nedslidt "arbejdstand", hvorimod den modsatte side er i absolut rekordklasse. Vortesvin lever mest af rødder, og det er ikke mærkeligt at gamle orner med tiden har tradition for at få den slags arbejdsskader!

Et super skud fontalt sikrede jægeren denne smukke kudutyr.

 

På en eftermiddags pürch lige inden det blev mørkt, stødte vi på denne stenbuk, som blev foreviget i det fantastiske aftenlys.

Vandbukke blev nedlagt på en sidste pürch inden turen gik til campen for en brunch.

Det kan være farligt at medtage det såkaldt "svage køn" på jagt eller fiskeri, for de har en evne til at nedlægge de største trofæer og fange de bedste fisk, men her på turen var sol og vind såmænd nogenlunde fordelt. Øverst er der to stenbukke og i midten en grå dykkerantilope og herunder 2 vortesvine orner.

Begge vortesvin blev nedlagt tidlig, hvad der er lidt usædvanlig, da de normalt er ret så kuldskære, og først kommer op af hullerne senere på formiddagen.

Herover den gamle vortesvineorne, og på de tre andre billeder typiske impalaer fra bushvelden. Vi tilstræber altid at skyde bukke hvor hornspidserne begynder at gå udad igen, hvilket indikerer at bukkene har en fremskreden alder, hvilket dog ikke altid betyder at hornene er rekordlange, for på en gammel buk bliver hornene faktisk med alderen nedslidte, men til gengæld meget tykke. Bukken foroven th er til gengæld i rekordklasse + 25".

 

Begge jægerne nedlagde fine buskbukke ved Limpopo floden, på henholdvis 15 5/8" & 14", men eland antilopen (vist herunder) var allerede nedlagt på en tidligere safari, og de to lidt unge tyre blev i stedet blot foto objekter!

 

Vi har igennem det sidste års tid set denne zebraen gå med en flok eland antiloper.

 

På vej tilbage en aften stødte vi på et hulepindsvin med to meget små unger, det skulle der selvfølgelig tages et par billeder af.

Vinteren er over os, og om natten kan det være lidt råkoldt, og derfor dejligt at have lejrbålet at varme sig på ved aftensmåltidet - Sundowner drinks smager nu også en del bedre omkring en bålplads!

 
 

Den forløbne uge har været særdeles aktiv, med tæt ved 2.000 stykker vildt nedlagt. Det er ikke så usædvanligt for os med høje afskydningstal på duer og springbukke, men 251 nil- og sporegæs på paraden er nu alligevel ny rekord for os, og kræver ikke blot stort jagtheld med de rigtige afgrøder, men sandelig også god skydning. Læs mere om næste års drivjagter på dette link.

En af deltagerne sendte os denne hilsen:

"Vi har haft et par dage til at få turen fordøjet, og jeg må sige at det var nogle fantastiske jagter, Finn & Jeg kender jo firmaets standard, men jeg kan love Jer at gutterne var imponeret over forplejning og service, og vi var alle 6 målløse over hvad vi egentlig nåede at skyde på 8 dage.

En fantastisk tur.

Med venlig hilsen 

Helge Bertelsen"
 

Denne due parade er fra gruppen med 6 danske jægere, der 22/05/2009 nedlagde 956 opsamlede duer, fra kl. 09:30 - 15:30 - kun afbrudt af en picnic frokost i felten. Den følgende dag meldte to af jægerne fra (pga ømhed i skulderen!) og de resterende 4 jægere leverede 677 opsamlede duer i samme tidsrum. Denne del af jagten blev gennemført i nærheden af Pretoria, inden vi afgik på selve drivjagten i Karoo ørkenen, som er beliggende 9 timers kørsel fra hovedstaden. Her ankom vi søndag 24/05 og jagede de følgende 5 dage efter antilopevildt og gæs.

 

Springbukkejagten slår aldrig fejl, og i år var bestanden særlig stor efter god regn med medfølgende god græsning i det golde ørkenområde. Jægerne nedlagde i alt 40 springbukke, hvilket svarede til deres ønsker, og til gengæld fik vi lidt god til til at selektere en masse gode bukke og skyde forskelligt trofævildt og gæs.

Der blev bl.a. nedlagt to steppezebraer og en stribet gnu og 2 hvidhalede gnuer med rekordtrofæer (herunder).

Oryx antilopen (gemsbuck) er ørkenens konge, og der blev nedlagt to fine eksemplarer og desuden 2 sorte varianter af springbukke. Dermed blev det en ganske imponerende parade på jagtens første og anden dag.

 

Og hvilket gåsetræk det blev! Gæssene langs med Oranjefloden bliver mere talrige for hver sæson der går - med afgrøder under kunstig vanding langs med floden er der fødeemner året rundt, og de sky fugle er svære at få ram på. Derfor har myndighederne erklæret nilgåsen (Egyptian goose) for skadedyr med jagttid året rundt, og ingen såkaldt "bag limit" overhovedet, men vi skyder dem naturligvis kun her i vintersæsonen, hvor vi samtidigt har lov til at nedlægge et vist antal sporegæs (spurwing goose) hver dag. Oplevelserne var mange, og paraden imponerende, da vi omsider fik samlet de 251 gæs og lagt dem pænt op foran det vandingsanlæg, hvor mange af jægerne i ugens løb havde gemt sig bag de store hjul.

 

I den forløbne uge blev det til et succesfuldt besøg på jagtområdet ved Limpopo, hvor det lykkedes at nedlægge sæsonens foreløbig største vortesvine orne, men turen indeholdt også et par fuglejagtsdage, hvor der på et enkelt duetræk blev nedlagt 270 duer på en eftermiddag. Vi har faktisk en ny afdeling på hjemmesiden, som viser eksempler på afskydning af vortesvin gennem de seneste 5 jagtsæsoner - besøg vor "vortesvineparade"!

Duerne trækker lige nu i tusindvis på de modne solsikkemarker og vi får fyldt fryserummet op med dejligt fuglevildt til den kommende turistsæson, og jægerne får en god tid med mange skudchancer på en dag.

Den sikre såt !
 

Vores assistent jesper er i gang med at samle duer, fra
en enkelt post. Det har vist ikke været kedeligt!

Endnu engang indtog en jæger af det såkaldt "svage køn" scenen og nedlagde en fin impala buk (herover) og en oryx antilope (herunder). Husbond fik dog også en fin impala buk på en tidlig morgenpürch.

 

En stenbuk nedlagt ved en saltslette

Rød ko-antilope i rekordklasse

På vejen tilbage til Pretoria havde vi arrangeret en sydafrikansk "Rough shooting" i bushvelden, med nedlæggelse af perlehøns, francoliner, sandgrouse, ænder og selvfølgelig lidt duer. Dermed var det farvel til disse gæster, som efter et par dage i Jensen Safari Guesthouse, drog videre til Idube Game Lodge.

Der er tændt op til middag i den såkaldte Boma. Således indtager vi middagen ved Limpopo hver aften
 igennem hele jagtsæsonen. En dejlig stemningsfyldt atmosfære med varme fra bålpladsen

 
***

Denne safari var i bogstavelig forstand en MiniSafari med 5 jægere der på halvandet døgn skulle opleve lidt jagt i Drakensbjergene, inden turen gik videre på en landbrugsfaglig studietur. Det lykkedes dog alle 5 mand at nedlægge fine blisbuk trofæer, trods den korte tid til rådighed.

 

***

Dagen efter gik turen til Limpopo Tented Camp med en fætter-kusine udflugt, som gav spændende og krævende jagt i den stadigvæk tætte bush ved Limpopo. Trods dette blev det til en fin jagtuge med selektiv jagt på nogle spændende arter.
Traditionen tro blev gæsterne budt velkommen i
teltlejren med en vaskeægte hummer til frokost
Typisk for området ved Limpopo er de kolossalt store
termitboer, som kan være flere meter høje

Vandbukken er et af de mest eftertragtede stykker vildt ved Limpopo, og der findes en fin bestand på området

Vandbukken skinnes til hovedmontering

En fin oryx (gemsbok) tyr nedlagt på pürch

Impalaer er talrige, men man kommer nu alligevel
aldrig sovende til det trofæ

Vor assistent Jesper tog en anstand og var heldig at
nedlægge en smuk vortesvineorne

 
***
Indhent tilbud på jagtsafarier fra Jensen Safaris på jensen@icon.co.za